Najbolja predstava ovogodišnjeg Teatra u Tvrđavi „Skupljači perja“

SMEDEREVO, 30. jun 2024 – Nastupom Beogradskog akademskog ansambla harmonika sa programom pod nazivom „Dunavska simfonija“ sinoć je u Malom gradu Smederevske tvrđave zvanično završen 11. Teatar u tvrđavi. Za najbolju predstavu u celini, na osnovu glasova publike, proglašeni su „Skupljači perja“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

U okviru ovogodišnjeg Teatra u tvrđavi, podsetimo, na programu je bilo šest predstava i smederevska publika je svake večeri od ponedeljka do petka uživala u nastupima glumaca Novosadskog pozorišta Újvidéki Színház, Beogradskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta u Beogradu, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Gradskog pozorišta Bečej i pozorišta „Sanjalica“.

Na sceni su bila dela Šekspira, Getea, Goldonija, Aleksandra Petrovića, Meta Tompsona…

Glumcima ansambla Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada nagradu je na završnici festivala uručila članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i kulturu Aleksandra Mitić.

Vreme, na žalost, nije išlo na ruku organizatorima, pa je najveći broj događanja morao da bude izmešten iz Malog grada i ambijenta po kome festival nosi ime u Veliku dvoranu smederevskog Centra za kulturu.

Foto: Grad Smederevo Centar za kulturu Smederevo, Nenad Živanović

Skorašnji članci

error: Content is protected !!